Welke koffie?
- vtec vince
- Posts: 2751
- Joined: Sun Jun 21, 2009 11:13 am
- vtec vince
- Posts: 2751
- Joined: Sun Jun 21, 2009 11:13 am
Verse bonen blijft het lekkerst!
Illy is lekker, en Lavazza (mits je de echte horeca kwaliteit hebt).
Zelf koop ik meestal mijn bonen bij Bartholomeo in Voorburg.
Is van een oom van mij die al tig jaar in de koffie zit, enorm verstand van (goede) apparaten en goede koffie.
Bartolomeo Arabica silver is een door hem zelf samengestelde koffie, en ik ben er dol op!
Illy is lekker, en Lavazza (mits je de echte horeca kwaliteit hebt).
Zelf koop ik meestal mijn bonen bij Bartholomeo in Voorburg.
Is van een oom van mij die al tig jaar in de koffie zit, enorm verstand van (goede) apparaten en goede koffie.
Bartolomeo Arabica silver is een door hem zelf samengestelde koffie, en ik ben er dol op!

Jura apparaat + Laurentis koffie = de beste auto koffie (hebben we op de zaak)
Heb thuis een Nespresso en benaderd het heel goed. We drinken thuis te weinig koffie voor een bonen machine.
Al vind ik zelf vers malen en dan in zo een glazen pot ook heerlijk, maar beetje te veel gedoe.
Nu ff al lang geen koffie gehad...
Heb thuis een Nespresso en benaderd het heel goed. We drinken thuis te weinig koffie voor een bonen machine.
Al vind ik zelf vers malen en dan in zo een glazen pot ook heerlijk, maar beetje te veel gedoe.
Nu ff al lang geen koffie gehad...
Jo& wrote:Jura apparaat + Laurentis koffie = de beste auto koffie (hebben we op de zaak)
Heb thuis een Nespresso en benaderd het heel goed. We drinken thuis te weinig koffie voor een bonen machine.
Al vind ik zelf vers malen en dan in zo een glazen pot ook heerlijk, maar beetje te veel gedoe.
Nu ff al lang geen koffie gehad...
Dat is beter he Jo&..anders krijgt je een drukke BB :wink:
LCR wrote:Jo& wrote:Jura apparaat + Laurentis koffie = de beste auto koffie (hebben we op de zaak)
Heb thuis een Nespresso en benaderd het heel goed. We drinken thuis te weinig koffie voor een bonen machine.
Al vind ik zelf vers malen en dan in zo een glazen pot ook heerlijk, maar beetje te veel gedoe.
Nu ff al lang geen koffie gehad...
Dat is beter he Jo&..anders krijgt je een drukke BB :wink:
En je moest eens weten hoe druk hij soms al is!
Wil je super koffie?
Kopi Loewak of Civetkoffie is de duurste koffie ter wereld. (met een prijs variërend van ongeveer 200,-/kg tot 750,-/kg) De hoge prijs wordt niet veroorzaakt doordat de gebruikte koffiebessen zelf zo zeldzaam zijn, maar door het zeer speciale productieproces. :roll:
ProductieDe koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de loewak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. Door fermentatie krijgt deze zijn geliefde exquise smaak. De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van de kat. :shock: :shock:
De pitten worden vervolgens gewassen. Om de smaak zoveel mogelijk te behouden, worden de pitten meestal licht geroosterd.
Aangezien de uitgepoepte bessen moeilijk te vinden zijn, is de prijs zeer hoog en heeft de koffie een exclusief karakter. :toost:
Het product komt onder andere voor in de Filipijnen (waar het Kape Alamid genoemd wordt), in Vietnam, in Zuid-India en op de Indonesische eilanden Sumatra, Java en Celebes. Per jaar wordt slechts zo’n 200 kg Kopi Loewak geproduceerd. Sommige van de kopi loewak boeren, bijvoorbeeld indocivetcoffee.com van Indonesië, bieden een mengeling van arabica en robusta boon aan.
Kopi is het Indonesische woord voor "koffie" en Loewak is de lokale naam voor deze katachtige die de rauwe rode koffiebessen eet.


Kopi Loewak of Civetkoffie is de duurste koffie ter wereld. (met een prijs variërend van ongeveer 200,-/kg tot 750,-/kg) De hoge prijs wordt niet veroorzaakt doordat de gebruikte koffiebessen zelf zo zeldzaam zijn, maar door het zeer speciale productieproces. :roll:
ProductieDe koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de loewak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. Door fermentatie krijgt deze zijn geliefde exquise smaak. De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van de kat. :shock: :shock:
De pitten worden vervolgens gewassen. Om de smaak zoveel mogelijk te behouden, worden de pitten meestal licht geroosterd.
Aangezien de uitgepoepte bessen moeilijk te vinden zijn, is de prijs zeer hoog en heeft de koffie een exclusief karakter. :toost:
Het product komt onder andere voor in de Filipijnen (waar het Kape Alamid genoemd wordt), in Vietnam, in Zuid-India en op de Indonesische eilanden Sumatra, Java en Celebes. Per jaar wordt slechts zo’n 200 kg Kopi Loewak geproduceerd. Sommige van de kopi loewak boeren, bijvoorbeeld indocivetcoffee.com van Indonesië, bieden een mengeling van arabica en robusta boon aan.
Kopi is het Indonesische woord voor "koffie" en Loewak is de lokale naam voor deze katachtige die de rauwe rode koffiebessen eet.
Hoe de auto bevalt? Geen idee, ze heeft nog geen kindjes gebaren. Hihi