Notulen Algemene Leden Vergadering 2019 - 23 Februari

Algemene informatie, alleen zichtbaar voor leden
User avatar
Spongerobie
Posts: 209
Joined: Fri Jul 20, 2012 7:37 pm

Notulen Algemene Leden Vergadering 2019 - 23 Februari

Post by Spongerobie »

Notulen Type-R Club Algemene Leden Vergadering 2019

23 februari 2019

Aanwezigen:

Bestuur:

Lucas de Wal
Wendy Houtvast
Rob Bakker

Leden:

Martin Odijk
Wim Middendorp
Jan Scholma
Erwin Kuipers
Dirk Uittenboogaard
Immo Uittenboogaard
Justin Epskamp
Raymond de Jong
Ralf Tabak
Jeroen Dolstra
Ray Pikaar

Overige aanwezigen

Brenda Odijk
Liset de Jong
Kong Hoi Chong

Agenda

Inleiding
Het bestuur​
Financieel jaarverslag 2018​
Korte terugblik 2018​
Hoe staan we ervoor?​
Meetings & Events 2019​
Rondvraag​
Lunch en uitleg middagprogramma​

Inleiding

Lucas opent de vergadering en stelt kort Fullcartuning voor.

Het Bestuur

We zijn vooralsnog met zijn 3en, we vieren dit jaar wel Wendy haar 10[SUP]de[/SUP] jaar als bestuurslid.
Helaas hebben we nog niemnd die zich bij ons wil aansluiten.
Wim heeft zichzelf wel aangeboden om wat te helpen rondom organisatie van meetings, hier zullen wij dankbaar gebruik van maken.

Financieel Jaarverslag

Lucas presenteert het financieel jaarverslag, hier zien we als eerste dat de bankkosten substancieel lager zijn als voorheen. Dit komt door de overstap naar een andere bank.
Naast de contributie die er is bijgekomen zien we ook nog wat oude vooraad van clubartikelen die verkocht zijn.

Terugblik 2018
We zijn het jaar begonnen bij Honda de Bois in Utrecht, hier zijn wij prima ontvangen en wij zullen ook proberen om elk jaar een nieuwe locatie te vinden voor de ALV, zo zijn we dit jaar bij Fullcartuning terecht gekomen en zullen we voor volgend jaar weer een interesante locatie zoeken.

De Dynodag bij van Drie tuning in samenwerking met de FK2 /FK8 groep is weer goed bezocht en staat ook voor dit jaar alweer in de planning.

Helaas was het voor de International Honda Meet de allerlaatste keer, de organisator kreg steeds meer tegenwerking vanuit gemeentes en andere organisaties dat het vorig jaar de laatste keer is geweest dat deze is georganiseerd.

De elfstedentocht begint ook een jaarlijks terugkomende tocht te worden, we hebben vooralsnog alle jaren prima weer gehad en zijn erg blij dat Raymond ook dit jaar de organisatie weer op zicht heeft genomen.
Het jaarlijkse Nurburgring weekend was ook weer een succes, een paar mensen hebben ook nog op de baan gereden maar in combinatie met de tocht door de omgeving was het weer een geslaagd weekend.

Het Against Cancer evenement word niet in clubverband bezocht maar zijn wel elk jaar meer clubleden aanwezig, hier kunnen wij onze Type-Rs gebruiken om kinderen een lach op hun gezicht te brengen op het TT circuit van Assen.
Er word vanuit de leden gevraagd of er eisen zijn aan je auto.
In principe zijn deze er niet, zolang je auto straatwaardig kan je jezelf inschrijven, naast het inschrijfgeld wat je betaald word er ook verwacht dat je door middel van sponsoring geld ophaald voor het goede doel.
Het fijne van deze dag is ook de voorzichtige manier van rijden zodat je met een gerust hart het circuit kan verkennen.

Japfest Assen hadden we een goede opkomst maar helaas hadden we erg slecht weer, er was weinig te beleven en een hoop mensen gingen al snel weg.
De verjaardag van Soichiro Honda hebben we vorig jaar gevierd door met een groepje te gaan karten en wat te gaan eten, ontdanks dat het eten wat rommelig geregeld is was dit wel weer een succes.
We willen deze dag er wel inhouden als event de komende jaren.

De Essen Motorshow doen we als club zijnde nu al sinds het bestaan van de club en de groep die hierheen gaat word ook langzaam groter.
Er word atijd gekozen voor de vrijdag omdat deze dag rustiger is dan in het weekend.

Hoe staan we ervoor, Whats next?

De ledenaantallen varieren een beetje, waar we wat oudere honda’s kwijt raken zien we nu wel langzaam de instroom van de FK2 en de FK8 binnenkomen.
Er word gevraagd of we een aantal modellen moeten afsplitsen, de FK2 en FK8 hebben nu 1 gezamelijke kolom en zouden uit elkaar gehaald kunnen worden, dit zou ook kunnen voor de FN2 en FD2 (eventueel Integra DC2/DB8)

Helaas zien we nog niet heel veel nieuwe FK8s in Nederland verschijnen, dit komt door de zware belastingregels waardoor ze in Nederland veel duurder zijn dan bijvoorbeeld onze buurlanden.


Online

Het forum word ondertussen weer wat beter bezocht en hier worden we ook beter door gevonden.
We zullen het forum ook blijven gebruiken als meeting organiser omdat het hier simpeler is om een overzicht te bewaren van wie er aanwezig zijn.
Via het forum zijn wij ook benaderd door een reporter van Nu.nl om wat informatie aan te leveren voor een artikel, deze staat inmiddels online.

De gesloten Facebook groep begint ook goed te groeien en hier worden ook steeds nieuwe dingen gedeeld en zien we als een positieve invloed op de club.

De openbare Facebook pagina zullen wij blijven gebruiken voor algemeen nieuws wat niet club specifiek is, hier kunnen we wel het een en ander aan informatie kwijt om ook een grotere groep te kunnen aanspreken.

Whatsapp word gebruikt wanneer er een meeting word georganiseerd, hierdoor kunnen we met zijn allen snel schakelen voor pre-meets of andere informatie rondom de meeting.
Willen we Instagram gaan gebruiken?
Hierdoor zullen we internationaal wel een groter bereik gaan krijgen en je kan deze combineren met je facebook pagina om in een keer beiden te posten.
Ray, Rob & Erwin zullen hier verder naar gaan kijken om dit te realiseren.

Meetings

Wat hebben we voor nu vast staan, door het wegvallen van IHM en HondaFest welke dit jaar een meeting is in plaats van een evenement vallen er wat gaten, we hebben vooralsnog het volgende opgesteld staan:

April: Poets Clinic bij Carclean in Berkel en Rodenrijs.
Hier hebben wij helaas nog niet voldoende animo voor om dit te laten doorgaan, we zullen ook buiten onze eigen groepen gaan kijken of we voldoende aanmeldingen kunnen krijgen om dit door te kunnen laten gaan.
Er word gevraagd of wij de enige club zijn die met deze problemen te maken hebben maar ook in andere clubs zien wij dat er moeite is om mensen te vinden.

April: Dynodag bij Van Drie Tuning
Deze stond eerst geplanned voor 30 maart maar Leo kon zelf op die datum niet dus is deze verplaatst naar 13 aril.
Dit zal een davgullend programma zijn met lunch en afsluitende barbeque.
April: HondaFest Meeting
Deze meeting staat vooralsnog in de stijgers, wij kunnen als club niet een plek reserveren.
Hier hebben wij met de organisatie al contact over gehad en als wij iemand kunnen aanleveren welke zou kunnen helpen bij het inparkeren en dirigeren naar de juiste locatie dat ze wel iets zouden kunnen regelen.
Wim zou hierbij willen helpen en we zullen dit oppakken met de organisatie van HondaFest
Mei: Japfest Zandvoort
KWH Racing is hier aanwezig met de Fk’s en hier zouden we een mooi combi evenement van kunnen maken, we hebben de mogelijkheid om auto’s achter de pitbox te kunnen parkeren om zo een exclusieve plaats te hebben.
Achter de box kunnen alleen niet meer dan 10 auto’s dus zal erg snel krap worden.
Een extra pitbox huren zal 150 euro kosten, hier zouden we dan ook autos van onze leden binnen kunnen plaatsen.
Er is hier een grote interesse interesse voor dus we zullen de mogelijkheden gaan onderzoeken.
Een tweede pitbox regelen zal makkelijker zijn wanneer er iemand vanuit de club ook met Time Attack zal meerijden, kosten hiervan zijn 125 euro.
Dirk meld zich aan als eventuele vrijwilliger, we zullen later bepalen of we de kosten uit de club zullen halen.
Tijdens JapFest Assen in October zouden we deze zelfde constructie kunnen herhalen.
Juni: Elfstedentocht
In Juni staat de elfstedentocht weer op het programma, deze mooie tocht door het friese landschap is een niet te missen evenement in friesland.
Het is een dagvullende tocht inclusief lunch verzorgd door de club.

Augustus: Honda Euro Meet
In verband met de afwezigheid van de lokale honda evenementen zouden we kunnen uitwijken naar HEM, een grootschalig Honda only evenement op het circuit van Clastres in het noorden van Frankrijk.
Overnachtigen kunnen in een hotel in de buurt geregeld worden en hier zullen wij op het forum interesse voor gaan peilen.

September: Nurburgring Weekend
Het ringweekend staat ook weer in de stijgers voor 2019, het hotel waar we vorig jaar in zijn verbleven is goed bevallen en zullen we ook dit jaar proberen te boeken.
Het mooie van het ringweekend is dat je niet perse mee hoeft te gaan als je niet op de baan wilt rijden, ook naast de baan is er genoeg te beleven en met een tocht die we uitzetten kan je zelf ook nog prima een mooi stuk sturen in de omgeving.

October: Verjaardag Soichiro Honda
In october willen we weer iets gaan doen om de verjaardag van Soichiro Honda te vieren, er word aan de leden gevraagd of zij hier specifieke ideeen voor hebben?
Ijskarten word opgenoemd, dit hebben we eerder gedaan en is goed bevallen, zal een mogelijkheid zijn.
Er kan ook een race clinic georganieerd worden in samenwerking met KWH racing op het TT circuit van Assen.
Hierover zullen wij later in het jaar meer laten weten.
December: Motoshow Essen
Wim zal zoals eerdere jaren de organisatie rondom de Motorshow Essen op zich nemen, voor zover het er nu uitziet zal deze plaats vinden op 6 december.

Er word nog gevraagd of er andere toer ritten beschikbaar zijn, deze zijn beschikbaar en kunnen we des gewenst nog ergens tussen plannen.
Tevens zullen wij een ideeenbus openen op het forum zodat mensen zelf hier met hun ideeen qua meetings of andere dingen kunnen komen.

Hoe staan we ervoor (vervolg)

We hebben nog steeds een klein bestuur en veel inactieve leden.
Helaas hebben wij gezien dat een hoop leden voor 2018 niet betaald hebben en deze daarom uit de lijst gehaald hebben.

Contributie bedrag word samen met de leden op € 35,- vast gesteld.
Dit zullen we gedurende het jaar gebruiken om mooie voordelen te kunnen bieden tijdens evenementen.

De kalender is dit jaar helaas erg laat gekomen door problemen bij het verwerken van de foto’s en problemen bij de drukkerij.
We hebben geen exemplaren meer over, we bestellen deze ook exact op het aantal bestellingen om te voorkomen dat we met een overschot zitten.
Aanwezige personen hebben ook alleen een misdruk ontvangen.

Rondvraag

Martin vraagt zich af waarom er allerlei extra kosten bijkomen als clublid, deze zullen we dit jaar scherper in de gaten houden en zorgen dat je de 35 euro welk je betaald je er aan het einde van het jaar wel uit kan hebben aan voordelen.
Als laatste word Sander van Fullcartuning nog gevraagd om wat over het bedrijf te vertellen en er word een Type-R kalender aan hem overhandigd.
We sluiten de vergadering af met een lunch en zullen aansluitend een fotoshoot houden bij Kasteel Vanendonk hier niet ver vandaan.
[CENTER]Keizacht de Sponzigste![/CENTER]
User avatar
CTR-Voorburg
Posts: 692
Joined: Fri Jul 21, 2006 9:35 pm

Re: Notulen Algemene Leden Vergadering 2019 - 23 Februari

Post by CTR-Voorburg »

Duidelijk overzicht bedankt hiervoor!
User avatar
Jay aRTi
Posts: 43
Joined: Mon Aug 22, 2005 7:52 pm

Re: Notulen Algemene Leden Vergadering 2019 - 23 Februari

Post by Jay aRTi »

In de notulen staan dat James Kruijer aanwezig is geweest, alleen hij is er niet geweest.

Voor de rest zijn zij duidelijk en goed verwoord.
History of driven cars:
Honda Civic [ED7] 1.6i (9 april 1999 - 23 september 2001
Honda Civic [EG4] 1.5 DXi (23 september 2001 - 19 oktober 2013)
Honda Civic [EP1] 1.4i Sport (19 oktober 2013 - 22 december 2018)
Honda Civic [FN2] 2.0i type R ( 22 december 2018 - heden)

Life is too short for to drive boring cars.
User avatar
Spongerobie
Posts: 209
Joined: Fri Jul 20, 2012 7:37 pm

Re: Notulen Algemene Leden Vergadering 2019 - 23 Februari

Post by Spongerobie »

Ai, persoonsverwisselinkje (is dat een woord?) ik heb hem aangepast
[CENTER]Keizacht de Sponzigste![/CENTER]
Post Reply