Notulen ALV 24-02-2013

Algemene informatie, alleen zichtbaar voor leden
Tha Bla
Posts: 351
Joined: Thu Apr 03, 2008 10:19 pm

Notulen ALV 24-02-2013

Post by Tha Bla »

Goeden middag,

Was er ook nog een verslag gemaakt van de ALV 2013 voor de mensen die er niet bij hebben kunnen zijn?


Groeten MaRcel
Yesterday is history, today is a gift, tomorrow is mistery.
ITR DC2
Posts: 1327
Joined: Thu Sep 06, 2007 7:46 am

Re: Avl 2013

Post by ITR DC2 »

Uiteraard Marcel ;)
Zie hieronder.
ITR DC2
Posts: 1327
Joined: Thu Sep 06, 2007 7:46 am

Re: Avl 2013

Post by ITR DC2 »

Notullen Type-R club algemene leden vergadering

24 februari 2013

-Agenda
-Inleiding
-Terugblik 2012
-Financieel Jaarverslag 2012
-Type-R club 2013 en verder..
-Events 2013
-10 jarig bestaan Type-R club
-Clubfotograaf
-Clubartikelen
-Clubpassen
-Rondvraag

Terugblik 2012
Samen met de aanwezige leden bespreken we het afgelopen clubjaar 2012.
Het behalen van onze visie en strategie; welke doelen zijn behaald en welke staan nog open.
Er zijn wat dingen tussen gekomen, waardoor niet alles compleet tot uitvoering is gebracht. De redenen hiervan zijn op de ALV bekend gemaakt.
Het bestuur heeft kenbaar gemaakt dat niet iedereen even veel tijd meer heeft.
Om dit tekort te gaan opvullen kijkt het bestuur uit naar nieuwe bestuursleden en is deze vraag ook kenbaar gemaakt op de ledenvergadering.
Gezien dit nog niet helemaal zeker is, is er geen uitspraak gedaan over wie dit mogelijk gaat zijn. Leden zijn welkom om zich hiervoor aan te melden.
Daarnaast vragen we ook input van de leden en hulp voor het een en ander. Dit kan men zien als in input voor de facebook pagina, op events en mogelijk planning van events. Het bestuur kan momenteel alle hulp van leden gebruiken.

De partner strategie is uitgewerkt, echter is de 1e kandidaat welke het partnerschap aan wilde gaan over de kop gegaan. Een 2e partij reageert niet echt op de voorstellen welke van onze kant af komen. De vraag om Honda dealerschappen te trekken voor een betaald sponsorship heeft een kleine kans op slagen. Een dealer wilt wel deels sponsoren in goodies en beschikbaarheid van eventuele lokatie echter een financiele bijdrage zal daar niet in zitten. Mede door de crisis is ons opgevallen dat bedrijven mbt. sponsoring erg terughoudend zijn. Uiteraard doen wij ons uiterste best om clubpartners voldoende te bieden.
Men is tevreden over de nieuwe website en de Type-r club facebook pagina.
Er wordt geoppert om een gesloten facebook pagina te openen, zodat leden op die manier ook contact met elkaar kunnen hebben. Daarnaast wordt er gevraagd om misschien meer te doen met de statestieken van de facebook pagina, welke bij de beheerders inzichtelijk is. Ook wordt er gevraagd om meer content te posten op de facebook pagina. [misschien idee om een actief facebook clublid ook beheerder te maken zodat deze content kan posten ??] de terugblik op de events wordt even besproken in het gedeelte van de events.

Financieel Jaarverslag
Joanne presenteerde het financieel jaarverslag, welke geaccepteerd wordt.

Type-R Club 2013 en verder…
Gezien het iets teruglopende leden aantal en de tijd welke het bestuur heeft voor de club.
Is de vraag, gaan we door als club of zijn we eerder een platform waar Type-r leden samenkomen.
Hierover is gestemd tijdens de ALV.
Het meerendeel van de aanwezige leden geeft aan door te willen als club.
De uitdagingen die wel als club voor ons hebben staan zijn als volgende:

Teruglopend aantal leden ( nog maar 69 ! )
De huidige economie, betreffende clubpartners en mogelijke bestedingsruimte van de leden.
Het bestuur is te klein om de car te trekken en heeft ook weinig tijd.
Verschuivende doelgroep, de 1e generaties Type-rs worden betaalbaarder, waardoor zich ook een jongere doelgroep zich voordoet, welke andere interesses kunnen hebben.
Passieve leden. We hebben best een grote groep leden, welke niet actief op het forum zijn en misschien hierdoor ook minder actief zijn op toekomstige events (club only of grotere events)
De mogelijkheden welke wij hebben zijn als volgende :
Uitbreiding bestuur/ vervangende bestuursleden.
Actieve inzet clubleden. Denk hierbij aan hulp of events of het mede organiseren van events.
Actieve ledenwerving. Hoe gaan we zorgen dat we meer leden werven en door wie gaat dit gebeuren ?
Of gaan we stoppen als club en verder als community/platform voor de Type-R rijder in de benelux.
Armando gaf input door op grotere events een uitgebreidere stand te hebben, waar ook de clubartikelen verkocht worden. Echter heeft dit weer de uitdaging om de stand continu bemant te hebben. Hier voelen misschien niet alle leden iets voor plus dat niet ook altijd het volledige bestuur aanwezig is. Een tijdschema maken kan hierbij helpen, maar dan moet wel iedereen zich daar aan houden. Wie gaat zich daar verantwoordelijk voor houden? Daarnaast valt deze stand samen met de werving van clubpartners om een en ander te bekostigen.

Event Kalender
Het is gebleken dat het slim is om de ALV in februari te doen, gezien deze eerst gepland stond in januari met een erg laag animo. De cursus wegligging zit er al snel aan te komen, Frans doet een oproep aan de leden om toch te komen. Voor streetpower op Assen is weinig animo om als club te staan. Gezien dit animo is er ook besloten geen clubstand te doen. Voor de Internationale Honda meeting in Asten is wel animo, echter moet er dan besloten worden om vlak voor de lokatie te pre-meeten gezien we bij elkaar kunnen staan als men gezamenlijk aan komt rijden. Discussie hierover kan verder plaats vinden op het forum.

Voor het ijskarten wat ook reeds in 2012 gedaan is, is wederom animo. Meer informatie en mogelijke data wordt op het forum neer gezet. Ook de Dyno dag is goed bevallen en zal voor 2013 wederom worden ingeplannend. Gezien we in 2012 redelijk snel klaar waren gezien er een auto of 10 waren, wordt het idee geoppert door de leden om dit samen te doen zoals dat vroeger ook wel eens gebeurt is met Team Zero Speed. Laurens gaat informeren bij TSZ of hier nog animo voor is.

De Picture that R meet is in 2012 goed aangeslagen en heeft mooi beeldmateriaal opgeleverd voor de Type-R kalender. De leden willen hier ook in 2013 een soort gelijke meet van hebben. Wendy geeft aan dat het alleen wel veel tijd kost ivm lokatie scouten, waar we dan ook met zn alle toegang op moeten kunnen krijgen. Mogelijke lokatie wordt geroepen als het plaatsje Doel in belgie. Andere mogelijke lokatie is het opzoeken van de het oude circuit van Spa. Aangezien de locaties van 2012 niet meer bestaan kijkt Wendy naar soortgelijke adressen die tevens auto toegankelijk zijn.
JAF is dit jaar weer op TT Assen, laurens zal animo post maken op het forum voor een clubstand.
Hondafest is een nieuwe event welke dit jaar zal plaats vinden op 9 juni. Gaan we hier ook als Club heen. Wie gaat hiervoor contact zoeken met de organisatie. Dit is nog niet vastgesteld.

Ook is het idee om dit jaar weer een carclean event te doen. Echter de ervaringen van voorgaande jaren. Eerst animo check doen en de leden welke komen ook van te voren laten betalen. Hierdoor is er zekerheid dat de leden er ook daadwerkelijk zijn. Joanne heeft de voorgaande jaren haar werk als lokatie beschikbaar gestelt. Of dit dit jaar ook mogelijk is, is weer afhankelijk van hoe haar zwangershap loopt. Anders moeten we lokaties gaan scouten en hiervoor animo gaan peilen.
Mogelijke datum wordt door een lid aangevraagd of het voor 14 juni kan. Dit is ook een mooi event om te combineren met een Type-R BBQ.

10 jarig bestaan van de Type-R club. Dit jaar bestaat de club 10 jaar en daarom ook tijdens de ALV aangekaart hoe dit te gaan vieren. Willen we dit kleinschalig doen met enkel leden bij 1 van de sponsoren van de club. Frank gaat animo controleren bij Auto Ruijter in Wateringen of het misschien daar kan. Of gaan de club het grootser aanpakken en wordt het een meeting voor Type-R modellen. Welke dan lid of geen lid zijn. De lokatie is wel belangrijk. Misschien ook een idee om dit te combineren met HondaFest gezien dit van oorspronge een Integra Only meet was.
Na een succesvolle 2e editie van de Type-R Club naar de Nurburgring, gaat er gekeken worden om dit ook dit jaar door te laten gaan. Wendy geeft aan dat dit pas kort van te voren te plannen is, gezien mogelijkheid van data van het hotel en openingstijden van de Nurburgring zelf.
NAV vorig jaar zal er dit jaar ook weer een kart-event geplannend worden rond de verjaardag van Soichiro Honda. Vorig jaar was de buitenbaan erg goed bevallen. Een aantal leden vragen om wederom voor een buitenbaan te kiezen. Misschien dit ook eerder in een los event te plannen zodat er een grotere kans is op mooier weer.
Martin Odijk kaart ook aan dat vorig jaar wederom een toerrit op het programma stond welke niet geweest is. Laurens geeft aan dat serieuze toerriten tijd kosten om proef te rijden. Het weerwoord is hierop om het misschien in een kleinere groep op eeen korte termijn af te spreken zodra het mooi weer geworden is. Hierdoor vereist het weinig planning en kunnen de mensen mee gaan als ze tijd/zin hebben.
Het jaar afsluiten met een bezoek aan de Essen Motorshop staat ook weer op de planning.

Club fotograaf
De club heeft Wim benoemt tot club fotograaf. Gezien hij de meest uitgebreide foto’s maakt op een event. En natuurlijk vaak aanwezig is.

Clubartikelen
De verkoop van de clubartikelen ging goed afgelopen jaar, animo voor veel nieuwe kleding is er niet.
Misschien ricthing het einde van het jaar weer animo peilen. Wel is er een vraag naar mogelijkheid voor iphone hoesjes. Ook het idee van een eventuele Type-R.nl sticker wordt geoppert. Wendy presenteert nieuwe suggesties mbt. de clubartikelen welke goed worden ontvangen. Enkele voorbeelden hiervan zijn ipad sleeves, slabbertjes, bodywarmer, mapjes autopapieren etc.
Deze artikelen worden nader bekeken over hoe/wat/waar bestellen, oplagen en prijzen. Deze zullen in de lente op het forum komen.
ITR DC2
Posts: 1327
Joined: Thu Sep 06, 2007 7:46 am

Re: Avl 2013

Post by ITR DC2 »

Clubpassen
Wendy heeft de nieuwe clubpassen uitgedeeld aan de aanwezige leden.

Rondvraag?
Tijdens de rondvraag kwam aan de orde dat er voor dit jaar geen Book-A-track is.
In 2013 heeft BAT besloten geen ronde op Zandvoort plaats te laten vinden. Wel is er een weekend op Spa. Maar het is slim om te kijken om er dan een lang clubweekend van te maken. Dit zal dan echter pas in 2014 zijn.
Ter vervaning van BAT, is het misschien een optie op een andere trackday mee te pakken.
Denk hierbij aan een drivingfun dag of een trackday van de vijvenberg troffee.
Frank kwam met het idee dat hij vorig jaar heeft meegedaan met de trackday van Intraxx. Misschien is dit een idee om dit jaar mee te pakken.

Voorheen hebben we ook wel eens zelf een trackday gedaan in samenwerken met skylimits. Echter was dit vaak in combinatie met een andere auto club. Naar deze mogelijkheden zal ook gekeken worden.

In de rondvraag wordt ook aangegeven om misschien de autovisie aan te schrijven, gezien ze vorig jaar ook een al een artikel geschreven hebben over de Type-R.
Post Reply