Page 1 of 1

Hoe remblokken inremmen?

Posted: Thu Nov 08, 2007 8:53 am
by Filip
Ik heb gisteren nieuwe Ferodo remblokken geplaatst.
Mijn vraag is nu Hoe die het beste inremmen, en hoelang?

Posted: Thu Nov 08, 2007 9:09 am
by Bouli
Moeten remblokken ook worden ingeremd ? Als ik iig nieuwe schijven monteer (en meestal ook meteen nieuwe blokken) dan rem ik ze ongeveer een kilometer of 200-300 in.

ferodo

Posted: Thu Nov 08, 2007 12:34 pm
by martijn
Meestal zitten er in de doosjes van de blokken en beschrijving over de manier van inremmen, hier ben ik ook op gewezen.
25 a 30 maal 50% remmen gedurende 2 a 4 sec. Dit even uit het blote hoofd.

Martijn

Posted: Thu Nov 08, 2007 5:43 pm
by HaRdCoRe-WeZ
Warm rijden, rustig remmen, snelheid opvoeren naar 120 per uur, afremmen tot 40-50, dit herhaal ik een keer of 8 en iedere keer wat harder trappen. Nadat ik 50 reed weer redelijk vlot door tot 100+, minuutje wachten, en weer remmen. Ging prima.

Re: ferodo

Posted: Fri Nov 09, 2007 3:23 pm
by Maskertje
martijn wrote:Meestal zitten er in de doosjes van de blokken en beschrijving over de manier van inremmen, hier ben ik ook op gewezen.
25 a 30 maal 50% remmen gedurende 2 a 4 sec. Dit even uit het blote hoofd.

Martijn


Dit zegt Brembo ook. Ook met genoeg tussenpozen voor de afkoeling is belangrijk.

Posted: Fri Nov 09, 2007 4:06 pm
by jap-style
en
het eerste aantal km`s niet onnodig op de rem staan
(d.w.z. niet voor het stoplicht op de rem blijven staan enz.)

Posted: Fri Nov 09, 2007 4:23 pm
by AllGo
Vraag jezelf af WAAROM je moet inremmen, dan weet je ook gelijk HOE je moet inremmen.

Posted: Fri Nov 09, 2007 7:52 pm
by Filip
AllGo wrote:Vraag jezelf af WAAROM je moet inremmen, dan weet je ook gelijk HOE je moet inremmen.


:?: :-?

Posted: Sat Nov 10, 2007 8:39 pm
by jap-style
@filip,hij bedoelt waarschijnlijk dajje ze in moet remmen omdat de oppervlakte`s op elkaar in moeten slijten,dus dajje gewoon maar een end heen moet remmen......

maar gewoon steeds wat harder remmen de eerste paar km`s is goed zat,bij de saabjes op mijn werk trapen we ze gewoon een paar keer hard in en dan is het in no-time gewoon goed...