Garantie op particuliere occasions

Voor als je iets te vragen of te melden hebt! (General questions & chat).
Post Reply
User avatar
RedSun
Posts: 2784
Joined: Thu Aug 17, 2006 1:46 pm

Garantie op particuliere occasions

Post by RedSun »

Particulieren hebben vanaf deze week de mogelijkheid om online zes maanden garantie af te sluiten op gebruikte auto’s tot tien jaar oud. Een GarantOccasion-occasion beschikt over een keuringsrapport, een kilometerstandgarantie van de Nationale Auto Pas en bij auto’s ouder dan drie jaar een APK-keuring. Bovendien wordt de occasion automatisch geadverteerd in de AutoWeek Bazaar.

In Nederland worden er jaarlijks circa 800.000 auto’s particulier ver- en gekocht. De verkopende particulier kan tegen een investering variërend van 299,- tot maximaal 499,- euro zijn auto met garantie verkopen. De koper is daarmee verzekerd van een aantal zekerheden.

Hoe werkt het?
Het aanmelden voor Garant Occasion gaat via www.garantoccasion.nl. Na het invullen van het kenteken worden automatisch alle kenmerken van het voertuig toegevoegd. Blijkt de auto in aanmerking te komen voor garantie, dan wordt de verkoper uitgenodigd voor een uitgebreide aankoopkeuring bij één van de 90 gecertificeerde Profile Tyrecenter vestigingen. Hierbij wordt ook de kilometerechtheid gecontroleerd en worden auto’s ouder dan drie jaar APK-gekeurd.
Vanuit de Profile Tyrecenter vestiging wordt het complete keuringsrapport inclusief eventuele adviezen en mogelijke kosten, toegevoegd aan de advertentie op de website van AutoWeek. De toekomstige koper kan online, vooraf en in alle rust, de beschrijving van de auto lezen, de foto’s bekijken en het keuringsrapport inzien. Komen koper en verkoper tot zaken, dan melden beiden dit aan op www.garantoccasion.nl. De koper heeft dan 6 maanden garantie en ontvangt per post binnen enkele dagen het certificaat.

Nana korobi ya oki
Post Reply