Afbeeldingen Plaatsen (Hoe en wat)

Informatie en Regels voor forumleden. Ook hoe lid te worden van de club
Post Reply
User avatar
HONDA
Posts: 4475
Joined: Tue Jun 17, 2003 7:33 pm

Afbeeldingen Plaatsen (Hoe en wat)

Post by HONDA »

Een plaatje posten:

1. Zorg eerst dat je plaatje online staat en zoek uit wat de URL (het adres op internet) van het plaatje is. Als je ergens een leuk plaatje tegenkomt op internet, dan kun je eenvoudig achter de URL van het plaatje komen. Klik met de rechtermuisknop op het plaatje en kies 'Eigenschappen'. In het menu wat dan verschijnt zie je dan een regel staan met 'Adres (URL): http://www.website.nl/plaatje.jpg'. Dit is de URL van het plaatje.

2. Als je een plaatje in een bericht wilt invoegen, type dan de URL tussen
[img]en[/img] en je plaatje verschijnt op de plaats van de tekst. In plaats van [img] te typen kun je ook het Ã￾mage knopje van het forum gebruiken.

3. Heb je een plaatje wat niet op internet staat, dan kun je het meestal online zetten door een gratis homepage-account aan te vragen bij je internet provider. Upload het plaatje nu naar je eigen webruimte zodat plaatsing op forums mogelijk wordt. Bijna alle kabel- en ADSL-providers bieden deze extra optie. Op de site van je internet provider wordt vaak uitgelegd hoe het uploaden werkt. Je kunt ook gratis plaatjes uploaden via bijvoorbeeld Photobucket (KLIK).

- Let op!
Zorg dat het plaatje zo klein mogelijk is qua bytes. Een plaatje in .bmp formaat (bitmap) is zeer groot, evenals een .tif. Je kunt deze afbeeldingen eenvoudig kleiner maken door ze met een standaard foto programma om te zetten naar .gif of .jpg. Deze bestandsformaten maken gebruik van compressietechnieken waardoor het plaatje veel kleiner wordt, terwijl de zichtbare kwaliteit niet veel slechter wordt.

Zorg ook dat de resolutie van het plaatje niet te groot is. De meeste mensen maken gebruik van een schermresolutie van 1024*768 pixels. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor 640*480 voor gebruik op internet. Het plaatje past dan mooi op het forum en je hoeft niet te scrollen over het scherm. De resolutie kun je aanpassen door de afbeelding te verkleinen in je foto programma.


Let op: Voordat je een boodschap plaatst kun je d.m.v. de knop 'Voorbeeld' controleren of alles er goed uit komt te zien. Dit voorkomt niet werkende links of foto's
Honda History: AP1 S2000 2005, DC2 Integra Type-R 1998, EP3 Civic Type-R 2002, EE8 CRX VTEC 1990, CL9 Honda Accord Type-S 2003, EG3 Civic Hatchback 1994, EJ2 Civic Coupe 1994, PC40 CBR 600RR 2007, PC40 CBR 600RR 2008, PC35 CBR 600F 2007
Post Reply